Ψάχνετε για ένα υγιεινό σνακ;

 Αυτά τα πολύχρωμα πατατάκια λαχανικών είναι νόστιμα και ενισχύουν την πρόσληψη βιταμινών του παιδιού σας. Μπορείτε να ακολουθήσετε τα λαχανικά που σας προτείνουμε ή απλώς να ανοίξετε το ψυγείο σας και να χρησιμοποιήσετε ότι λαχανικά σας έχουν απομείνει. Είναι πολύ απλό και διασκεδαστικό να μετατρέψεις τα μαραζωμένα και ξεχασμένα λαχανικά σε τραγανά πατατάκια.

Συστατικά:

1 καρότο, 1 κολοκύθι, 2 πατάτες, 1 παντζάρι, 100γρ φασόλια, 50 ml ελαιόλαδο, χοντρό θαλασσινό αλάτι

Η διαδικασία είναι τόσο εύκολη που μπορείτε να την κάνετε μαζί με τα παιδάκια σας! Δείτε πως γίνεται

Βήμα 1:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου.

Βήμα 2:

Ξεφλουδίστε τις πατάτες, το καρότο και τα παντζάρια.

Βήμα 3:

Πλύνετε το κολοκυθάκι και κόψτε το σε λεπτές φέτες μαζί με τα άλλα λαχανικά.

Βήμα 4:

Πλύνετε τα φασολάκια και κόψτε τις άκρες.

Βήμα 5:

Τοποθετήστε όλα τα λαχανικά σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδοκολλα.

Βήμα 6:

Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και θαλασσινό αλάτι.

Βήμα 7:

Ψήνουμε τα λαχανικά στο φούρνο για 15 λεπτά.

Αφήστε τα να κρυώσουν σε ένα μπολ και πασπαλίζουμε με μια επιπλέον πρέζα αλάτι.
Μπορείτε μετά να τα αποθηκεύσετε σε   δοχεία φαγητού και να τα φυλάξετε στο ψυγείο για 1-2 ημέρες. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *