Πολλά παιδιά από νεαρή ηλικία  έχουν ένα αγαπημένο “παιχνίδι” αγκαλιάς, τα οποία δεν αποχωρίζονται. Συνήθως αυτό μπορεί να είναι ένα λούτρινο ζωάκι, μια πάνα αγκαλιάς αλλά ακόμα και μια κουβέρτα ή ακόμα και ένα άλλο μαλακό παιχνίδι. Ως γονέας μπορείτε να ελέγξετε ποιο παιχνίδι θα έχει έχει το παιδί σας αγκαλιά και θα γίνει το αγαπημένο του. Ένας τρόπος είναι να βάζετε πάντα δίπλα στο παιδάκι σας από μικρή ηλικία το συγκεκριμένο παιχνίδι αγκαλιάς ώστε να συνηθίσει μόνο αυτό. Όταν όμως το παιδάκι σας γίνει περίπου 7 μηνών, θα επιλέξει μόνο του σε τι θα προσκολληθεί ή όχι. ΄Έχει διαπιστωθεί ότι το “παιχνίδι” αγκαλιάς δεν είναι μόνο ένας καλός “φίλος” αγκαλιάς αλλά επίσης βοηθά πολύ στην κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη ενός παιδιού.

Ασφάλεια και προστασία

Ένα “παιχνίδι” αγκαλιάς προσφέρει στο παιδάκι σας την αίσθηση της ασφάλειας. Όταν οι γονείς δεν είναι κοντά, βλέπετε ότι τα παιδιά αναζητούν γρήγορα το “παιχνίδι” αγκαλιάς τους. Βλέπουν το “παιχνίδι” αγκαλιάς ως υποκατάστατο των γονιών τους, εν τέλη το “παιχνίδι” αγκαλιάς είναι πάντα μαζί τους. Μια αγκαλιά μπορεί επίσης να προσφέρει προστασία και ηρεμία και σε άλλες έντονες καταστάσεις για το παιδί σας. Για παράδειγμα, υπάρχουν αρκετά παιδιά που κοιμούνται μόνα τους σε ένα σκοτεινό δωμάτιο το οποίο τους τρομάζει. Εάν τότε μπορούν να έχουν στην αγκαλιά τους ένα “παιχνίδι” αγκαλιάς θα τους βοηθήσει να έχουν ηρεμία και να νιώθουν ασφάλεια όλη την νύχτα.

Ανεξαρτησία

Η αγκαλιά μπορεί να συμβάλει σημαντικά και στην ανεξαρτησία του παιδιού. Αυτό επίσης σχετίζεται και με το αίσθημα προστασίας που δίνει η αγκαλιά. Ένα παιδί δίνει μόνο του τις ιδιότητες που θέλει να έχει μια αγκαλιά. Συχνά αυτές είναι ιδιότητες που δεν τις έχει αναπτύξει πλήρως μόνο του. Για παράδειγμα, στα μάτια ενός παιδιού συχνά μια αγκαλιά φαίνεται πιο τολμηρή το οποίο το βοηθά να εξερευνήσει τα βασικά του όρια. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι αρκετά συναρπαστικό αλλά και τρομακτικό να κατέβει κάτω μόνο του αλλά θα είναι λιγότερο τρομακτικό αν έχει μαζί του το “παιχνίδι” αγκαλιάς.

Διαχείριση συναισθημάτων

Ένα “παιχνίδι” αγκαλιάς μπορεί να είναι ο πρώτος και ο καλύτερος φίλος του παιδιού σας. Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η αγκαλιά είναι το πρώτο πράγμα που ζητούν τα παιδιά σας όταν είναι λυπημένα ή πληγωμένα. Στην τελική, η αγκαλιά προσφέρει πάντα ασφάλεια και άνεση. Ένα “παιχνίδι” αγκαλιάς χρησιμοποιείται επίσης συχνά και κατά την διάρκεια αυτο-δημιουργημένων παιχνίδια ρόλων όταν τα παιδιά είναι λίγο μεγαλύτερα. Για παράδειγμα, δίνουν στο παιχνίδι να φάει, το βάζουν στο κρεβάτι για ύπνο ακόμα και όταν είναι λυπημένο το παρηγορούν. Αυτό τους βοηθά επίσης πολύ στην κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη τους.

Πατήστε εδώ και θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από παιχνίδια αγκαλιάς για τους μικρούς σας ήρωες που έχουν την ανάγκη μιας μόνιμης και ζεστής αγκαλιάς ακόμη και στον ύπνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *