https://littlebox.gr/
Πως ωφελείται το παιδί από τα παιχνίδια ρόλων

Η χρήση της φαντασίας ανοίγει έναν νέο κόσμο διασκέδασης και παιχνιδιού. Πως ωφελείται όμως το παιδί από τα παιχνίδια ρόλων; Η διαδικασία αυτή έρχεται εντελώς φυσικά γιατί τα παιδιά αντιγράφουν πράγματα και καταστάσεις που βιώνουν γύρω τους καθημερινά. Αυτό το εκφράζουν μέσα από το φαντασιακό παιχνίδι και το παιχνίδι ρόλων.

 

Ποια είναι όμως τα ωφέλη;

1. Τα παιδιά μέσα από τα παιχνίδια ρόλων εκφράζουν ελεύθερα τα συναισθήματά τους χωρίς να δυσκολεύονται.

2. Αναπαραστήσουν διάφορους ρόλους και εξασκούνται στην αντιγραφή διαφόρων γεγονότων. Αυτό μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της εκφραστικής τους δεξιότητας και της επικοινωνίας τους.

3. Επικοινωνούν και συνεργάζονται με άλλα παιδιά, και αυτόματα αναπτύσσουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες.

5. Αναπτύσσουν τη φαντασία τους. Στην πραγματικότητα, μπορούν να παίξουν ότι ρόλο θέλουν, αναπαράγοντας τις  σκέψεις και τις συμπεριφορές που σχετίζονται με αυτόν τον ρόλο.

Για όλους τους παραπάνω λόγους είναι πολύ σημαντικό να ενθαρρύνουμε το φαντασιακό παιχνίδι και να παίρνουμε κι εμείς κάποιες φορές ένα ρόλο.

Πάμε να δούμε μερικά παιχνίδια ρόλων που προτιμούν τα παιδιά σε μικρές ηλικίες.

Από την ηλικία των 2 ετών ξεκινάνε να μιμούνται τους γονείς τους. Φροντίζουν τις κούκλες τους ή ένα ζωάκι τους. Το ταΐζουν, το κάνουν μπάνιο και το βάζουν για ύπνο. Μαγειρεύουν στην κουζίνα τους και μας δίνουν να δοκιμάσουμε τις συνταγές τους. Παίζουν το γιατρό , πάνε για ψώνια στο super market και μαστορεύουν!

Επίσης αγαπούν να μεταμφιέζονται. Διαλέξτε ένα κουτί ή ένα συρτάρι στο δωμάτιο τους που να έχουν εύκολη πρόσβαση και βάλτε μέσα στολές και αξεσουάρ μεταμφίεσης.

Μπορείτε να μεταμφιεστείτε κι εσείς μαζί τους!

Κάτι ακόμα που θα απολαύσουν σίγουρα είναι να στήσετε ένα μεγάλο κάστρο από μαξιλάρια και κουβέρτες στο σαλόνι και να παίξετε τους ιππότες ή ότι άλλο σκεφτείτε! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φακό ή φωτάκια και να διαβάσετε μέσα το αγαπημένο τους παραμύθι.

Σίγουρα αυτές οι στιγμές θα τους μείνουν αξέχαστες! Είναι ίσως ένα από τα σημαντικότερα πράγματά που μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας, γεμίζοντας με όμορφες στιγμές τις αποθήκες αναμνήσεων.

Στο littlebox.gr θα βρείτε παιχνίδια ρόλων που επιλέξαμε για να τους μικρούς μας φίλους.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *