https://littlebox.gr/

Ιδανικά παιχνίδια για κάθε ηλικιακό στάδιο του παιδιού σας

paidiko gymnasthrio gia 3-6 mhnwn

Ένα παιδί αναπτύσσεται πολύ γρήγορα σωματικά κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Τα παιχνίδια μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό με διάφορους τρόπους. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας δώσουμε ορισμένες συμβουλές σχετικά με τα ιδανικά παιχνίδια για κάθε ηλικιακό στάδιο του παιδίου σας.  Αυτό το άρθρο δεν είναι μόνο χρήσιμο για έναν γονέα αλλά ακόμα και για ένα συγγενή/ φίλο που δυσκολεύεται να σκεφτεί τι δώρο να πάρει για τα γενέθλια και όχι μόνο ενός παιδιού.

0-3 μηνών

Τους πρώτους τρεις μήνες, τα μωρά ξαπλώνουν κυρίως στην πλάτη τους με λυγισμένα χέρια και πόδια. Δεν είναι ακόμη σε θέση να κάνουν συνειδητές κινήσεις, αλλά λόγω των αντανακλαστικών τους μπορούν να γαντζωθούν πάνω σε κάτι που θα τους δώσετε, όπως για παράδειγμα ένα απαλό παιχνίδι αγκαλιάς.  Κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου τα μάτια τους επίσης αναπτύσσονται πολύ γρήγορα. Παιχνίδια με χρώματα που ξεχωρίζουν ή ένας υφασμάτινος κύβος  αισθήσεων, το οποίο παράγει επίσης ήχο, είναι ένα υπέροχο παιχνίδι για αυτή την ηλικιακή περίοδο του παιδιού σας.

3-6 μηνών

Σε αυτή την ηλικιακή φάση υπάρχει μεγάλη φυσική ανάπτυξη του παιδιού και μπορείτε να  ανακαλύψετε πολλά για τα μωράκι σας. Οι κινήσεις γίνονται πιο στοχευμένες και τα παιδιά μπορούν τώρα να ξαπλώσουν μπρούμυτα για λίγο. Ένα παιδικό γυμναστήριο ή χαλάκι δραστηριοτήτων θα είναι για αυτή την ηλικία η καλύτερη διασκέδαση. Επίσης η προσοχή τους πλέον εστιάζεται περισσότερο στους ήχους. Μια κουδουνίστρα ή ένα μασητικό παιχνίδι  είναι οι καλύτερες επιλογές για αυτήν την περίοδο.

6-12 μηνών

Οι κινητικές δεξιότητες των παιδιών σας από τους έξι μήνες και μετά αναπτύσσονται εντυπωσιακά. Μαθαίνουν όλο και περισσότερο το σώμα τους και τι μπορούν να κάνουν με αυτό. Σε αυτήν την ηλικιακή φάση, τα παιδιά κυλιούνται, μπουσουλάνε, ίσως και να σταθούν στα πόδια τους ή ακόμα και να περπατήσουν! Τα παιχνίδια που τους τραβάνε την προσοχή σε αυτό το στάδιο έχουν διαφορετικές δομές και χρώματα. Ένας μαλακός κύβος δραστηριοτήτων ή ένα μαλακό βιβλίο με χρώματα και σχήματα, είναι για παράδειγμα ορισμένες ιδανικές επιλογές για αυτήν την ηλικία.

1-2 χρονών

Τα περισσότερα παιδιά κοντά στο πρώτο έτος της ζωής τους μπορούν να περπατήσουν, αλλά μερικές φορές απαιτείται κάποια βοήθεια. Για να ενισχύσετε την ανάπτυξη της ισορροπίας των παιδιών σας, μια περπατούρα ώστε να έχουν ισορροπία και ταυτόχρονα να σπρώχνουν τον εαυτό τους είναι ιδανικό. Τα παιδιά από αυτήν την ηλικία μπορούν επίσης να κάνουν απλούς γρίφους ή να στοιβάζουν κύβους δημιουργώντας πύργους. Ο συντονισμός χεριών-ματιών διεγείρεται επίσης παίζοντας με παιχνίδια διαφορετικών σχημάτων.

2-3 χρονών

Σε αυτές τις ηλικίες τα αυτοκίνητα, τα ζώα ή οι κούκλες μπορούν τώρα να γίνουν τα  αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών σας. Μπορείτε ευκολότερα να κρατήσετε την προσοχή των παιδιών σας. Επίσης τα παιδιά λατρεύουν πλέον να τους διαβάζετε βιβλία και να φτιάχνετε μαζί τους δημιουργηκά παζλ με όμορφες εικόνες.

3-4 χρονών

Σε αυτήν την ηλικιακή φάση, τα παιδιά καταλαβαίνουν τι μπορούν να κάνουν τα ίδια και τους αρέσει να μιμούνται όλα όσα βλέπουν γύρω τους. Στα παιχνίδια ρόλων κάνουν ότι βλέπουν από τους μεγάλους, για παράδειγμα αν έχουν μια ξύλινη κουζίνα προσπαθούν να μαγειρέψουν και ακολουθούν όλη την διαδικασία που βλέπουν από την μαμά και τον μπαμπά. Αλλά και μια σκηνή μπορεί να γίνει το αγαπημένο τους καταφύγιο των παιδιών σας!

🎉 – 10% εκπτωση στην πρώτη LittleBox αγορά σας 🎉

Κωδικός κουπονιού: FIRSTGIFT!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *